Van Iterson Interim

Zorgmanagement

Werkwijze

Wanneer zoek je een interim manager? De ruime ervaring en frisse blik van buitenaf, gecombineerd met de flexibele inzetbaarheid zijn in veel gevallen een grote meerwaarde voor organisaties.

In het eerste gesprek met een opdrachtgever probeer ik snel tot de kern te komen. Wat is de vraag achter de vraag? Wat gaat er moeilijk of gebeurt nu nog onvoldoende? En wat zijn de manieren om dit te verbeteren? Vanuit deze focus zoom ik langzaam uit naar de hele organisatie om te zien hoe dit specifieke probleem als onderdeel van de grotere organisatie aangepakt kan worden. Een goede focus aanbrengen om de opdracht goed af te bakenen en te begrenzen zijn daarbij belangrijk. Een diagnose van de opdracht, de omstandigheden, zijn belangrijke factoren als je een probleem wilt oplossen binnen een organisatie. Wat zijn mogelijke scenario’s en hoe acteren we daarin? Vanaf het begin van de opdracht ligt er dan een goed beeld van de aanpak, met realistische doelen, KPI’s en tijdsafspraken.
Daarnaast is een goede klik met de opdrachtgever en de organisatie voor mij heel belangrijk om op een prettige manier mijn werk te kunnen doen. Ik houd dan ook graag intensief contact met de opdrachtgever.

In verschillende soorten organisaties lopen de hazen net weer anders, maar er zijn ook altijd overeenkomsten. Door veel te luisteren en met medewerkers in gesprek te zijn, respect te tonen voor het werk dat verzet wordt, komt al vaak veel naar boven. Transparantie over het einddoel staat voorop.

Methoden

Lean / Agile/ Prince II/ visueel management/ KPI’s/ transparantie

Via verschillende methodes help ik organisaties hun strategie om te zetten naar resultaat. Teams zijn de basis van organisaties die zich continu verbeteren en resultaten boeken. Waar het om gaat is dat je teams tegelijkertijd laat groeien op vlakken die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn: Helderheid op de ambitie, hoe maak je die waar en wat is daarvoor nodig.

Eerst helder maken wat er van het team wordt gevraagd. Daarna direct aan de slag en in beweging komen met een heldere energie gevende stip op de horizon. Daarnaast werk ik aan heldere samenwerkingsafspraken, de spelregels van het team, concreet en meetbaar. Ze weten precies wat ze moeten doen, kennen hun prioriteiten, houden focus en werken daardoor prettig samen. Een team dat zichzelf continu verbetert, eigenaarschap neemt, talenten benut, elkaar aanspreekt als het nodig is en informatie deelt. Fouten maken kan, en het mag ook een beetje schuren. Wel streven we naar onderlinge relaties die veilig zijn, en professioneel.

Contactformulier

Contact

Van Iterson Interim

De Kempenaerstraat 12
2613 BZ Delft

Telefoonnummer

Kamer van Koophandel

84739819